Blusar

Blusen var ursprungligen ett mansplagg som bars av bland annat sjömän under tidigt 1800-tal. Namnet kommer efter en löst sittande skjorta eller bussarong. I Sverige började ordet användas 1822 i ett reportage i en tidning, i början på 1900 talet blev den ett populärt damplagg som därefter blev ett av de vanligaste plaggen för kvinnor. Blusen är idag ett plagg som

Blusen var ursprungligen ett mansplagg som bars av bland annat sjömän under tidigt 1800-tal. Namnet kommer efter en löst sittande skjorta eller bussarong. I Sverige började ordet användas 1822 i ett reportage i en tidning, i början på 1900 talet blev den ett populärt damplagg som därefter blev ett av de vanligaste plaggen för kvinnor. Blusen är idag ett plagg som finns i nästan varje kvinnas garderob och passar nästan alltid oavsett tillfälle. Vem har inte en favoritblus i garderoben?
På nicco.se hittar du blusar från en hel del olika varumärken, för olika tillfällen och i olika prisklasser, vi har blusar från Part Two som gör ledigare moderna plagg för kvinnan i farten, Tiger of Sweden som har underbara kvalitéer som håller länge, Isay har de perfekta blusarna till jobbet till ett bra pris, underbara blusar med det lilla extra hittar du från Levete RoomTommy Hilfiger har den klassiska blusen medan Mos Mosh har fantastiska blusar för alla tillfällen, vi på nicco.se hjälper dig gärna att hitta din favorit.
Välj en blus i bomull till jeansen och om den ska tvättas ofta, blusar i viscose är sköna och svala att bära om än lite ömtåligare än bomullsblusen. Sidenblusar är fantastiska och ger en lyxig känsla som är svår att överträffa, välj siden till dina festblusar för speciella tillfällen. Passformsmässigt så är kortare blusar perfekta till den höga byxan som är trendmässigt inne just nu, den är dessutom väldigt skön att bära. Korta blusar är också perfekta till kjolen. Välj en skjortblus till jeansen, vad är fräschare än en vit blus och ett par jeans, just nu är den vita krispiga bomullsblusen ett måste i vår kvinnas garderob. Hittar du inte din favorit? Kontakta oss. Damblusar finns det massor att välja av på nicco.se.